Thursday, July 15, 2010

Tabbouleh for supper

Jessie and I made Tabbouleh for supper:

2 cups bulgur
a lot of parsley (a real lot!)
10-15 fresh mint leaves
1/2 cucumber
3 tomatoes
2 red onions
juice from 1 lemon
4-5 spoons olive oil (extra virgin please)
salt, pepper.

1) Start with putting the bulgur in a bowl with water for 30 minutes.
2) Chop the vegetables in small pieces
3) Chop the parsley and the mint real tiny
4) Mix everything
5) Squeeze (like with your hands) the water out of the bulgut
6) Mix everything together
7) Salt, pepper, lemon and oil
8) Bon apetit!

Io e Jessica abbiamo fatto Tabbouleh per cena.

2 bicchieri di bulgur
1 bel mazzo (bello grande) di prezzemolo
10-15 foglie di menta fresca
3 pomodori
1/2 cetriolo
2 cipolle rosse
succo di un limone
olio extra vergine d'oliva
sale, pepe

1) mettere il bulgur in una ciotola con abbondante acqua fredda, lasciar riposare 30 min.
2) tagliare la verdura a dadi
3) tritare il prezzemolo e la menta bene bene, come faceva la mia nonna Ada che era Nicki Lauda con la mezzaluna.
4) strizzare (con le mani, a pugno, come con lo straccio) l'acqua dal bulgur
5) Mescolare tutto bene e far esaltare il verde del prezzemolo
6) olio, limone, sale, pepe
7) Buon appetito!

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